LUMINI, CAMERĂ, ACȚIUNE! Cât de importante sunt luminile în videochat

LUMINI, CAMERĂ, ACȚIUNE! Cât de importante sunt luminile în videochat www.flystudio.ro

Luminile sunt o investiție la care nu este recomandat să te zgârcești. Poți avea un decor de vis, un computer bun și o cameră video profesională, dar dacă nu se vede mai nimic, toate eforturile de a face videochat vor fi în zadar. Nu uita că modelul trebuie să fie văzut, înainte de toate, pentru a-i convinge pe clienți să intre în privat şi să revină.
Sigur, dacă bugetul permite, nu ar strica să apelezi la o firmă specializată în lighting, dar s-ar putea dovedi o cheltuială inutilă. Poți aranja singur luminile, cu o minimă documentare şi cu produse bune.
Lumina trebuie distribuită egal. Dacă este un model care se mișcă mult, cu show-uri ce presupun mişcări ample prin cameră, luminile trebuie setate astfel încât ea să nu intre în umbră, exceptând situația în care „scenariul” ar prevede asta. Camming-ul nu este chiar o meserie de zi, așa că nu ar trebui să te bazezi prea mult pe lumina naturală. De fapt, ar fi bine să nu te bazezi deloc pe ea, dacă iei în considerare că multe decoruri includ draperii care acoperă ferestrele. În plus, lumina mișcătoare va afecta calitatea streaming-ul și va diminua claritatea imagini, dând impresia că de vină este camera, când de fapt sunt lumini slabe. Nu ai vrea ca potenţialii clienţi să se plângă de imagine şi sigur vor merge mai departe, la următorul model.
Este nevoie de minim 400 w, chiar 500w dacă se poate. Puterea ar putea fi împărţită, de exemplu, în patru seturi de lumini a câte 100 w fiecare, distribuite egal în cameră. Pot fi becuri obişnuite sau de tip halogen, care sunt mai prietenoase cu camera şi cu natura. Becurile fluorescente nu produc, în general, suficienta lumină, plus că au o culoare distinctă, care nu este plăcută pentru toată lumea.
Luminile profesionale sunt o investiţie care se va amortiza rapid. Le găseşti la magazinele specializate, cu preţuri care variază în funcţie de dimensiune, putere şi performanţă. E drept că sunt costisitoare, sigur mai scumpe decât o lustră cumpărată de la un magazin de bricolaj, dar, aşa cum spuneam, diferenţa se va vedea în calitate şi, implicit, în încasări.
Sistemul de iluminat în trei puncte se foloseşte deseori în producţiile media şi presupune existenţa unei lumini principale, a unei lumini opuse, menită să atenueze umbrele şi a unei lumini spate, care va defini liinile. Este un sistem destul de complex şi sofisticat dar merită. Mai multe detalii despre acest procedeu puteţi găsi aici

Comments

Popular posts from this blog

Videochat, între mit şi realitate

Trans500 se pregăteşte să lanseze parodia “Kaitlyn Gender: Based on a Not so True Story”

Victoria Rae Black: economia porno îşi revine